Αναίμακτη Βλεφαροπλαστική


Η Αναίμακτη βλεφαροπλαστική αποτελεί μία νέα τεχνική που σε μεγάλο βαθμό αντικαθιστά την κλασική χειρουργική τεχνική, αλλά χωρίς πόνο, ουλές, τομές και ράμματα. Πρόκειται για μία επαναστατική μέθοδο, η οποία οδηγεί στη ρίκνωση του δέρματος της περιοφθάλμιας περιοχής. Με την τεχνική αυτή «αφαιρείται» το επιπλέον δέρμα που καλύπτει το άνω βλέφαρο, αφού «σκοτώνονται» τα ανεπιθύμητα γηρασμένα κύτταρα της επιδερμίδας χωρίς να επηρεάζονται οι βαθύτερες δερματικές στοιβάδες. Επιπλέον, απαλύνονται οι σακούλες κάτω από τα μάτια και εξαλείφονται οι ρυτίδες του προσώπου, όπως στο «πόδι της χήνας» ή στο μεσόφρυο, ώστε το δέρμα να φαίνεται ανανεωμένο και νεότερο, με απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα.

Η ιατρική συσκευή που χρησιμοποιείται στην Αναίμακτη Βλεφαροπλαστική παράγει ένα ηλεκτρικό τόξο το οποίο ανεβάζει τη θερμοκρασία σε μία κατευθυνόμενη, μικροσκοπική περιοχή, με αποτέλεσμα την εξάχνωση της επιφανειακής στιβάδας της επιδερμίδας. Η ενέργεια δρα τοπικά και δε διαχέεται στους γύρω ιστούς, επομένως δεν προκαλούνται επιπλοκές ή παρενέργειες.

Η Αναίμακτη Βλεφαροπλαστική δεν είναι μία χειρουργική διαδικασία. Πραγματοποιείται χωρίς νυστέρι, χωρίς τομές και ράμματα, αναίμακτα και χωρίς πόνο. Εφαρμόζεται στο χώρο του ιατρείου, η αναισθησία γίνεται μόνο με την επάλειψη αναισθητικής αλοιφής και έχει σημαντικά χαμηλότερο κόστος σε σύγκριση με την κλασική χειρουργική βλεφαροπλαστική. Κατά μέσο όρο τα αποτελέσματα διαρκούν 3 – 5 χρόνια, ενώ η εξάλειψη ουλών και μορφωμάτων είναι μόνιμη.

Επίσης, η αποθεραπεία μετά την Αναίμακτη Βλεφαροπλαστική είναι πολύ γρήγορη. Την ίδια ημέρα της εφαρμογής μπορούμε να επιτελέσουμε οποιαδήποτε καθημερινή λειτουργία, ακόμη και να επιστρέψουμε στην εργασία μας. Στο τέλος της θεραπείας έχουν δημιουργηθεί μικρά «spot» (κρούστες) στην περιοχή της εφαρμογής, τα οποία εξαφανίζονται μέσα σε 5-7 ημέρες. Ένα ήπιο οίδημα που μπορεί να δημιουργηθεί παρέρχεται σε 3 ημέρες το πολύ.

Η νέα αυτή τεχνολογία έχει κι άλλες ενδείξεις εκτός από τη Βλεφαροπλαστική. Χρησιμοποιείται σε αλλοιώσεις των βλεφάρων που μέχρι τώρα η αφαίρεσή τους πραγματοποιούνταν μόνο χειρουργικά. Έτσι, με την εφαρμογή αυτή μπορούμε να αφαιρέσουμε πλήρως τα ξανθελάσματα, τα συριγγιώματα, τα κεχρία, τα θηλώματα, τα χαλάζια και τις κύστες των βλεφάρων. Επίσης έχει ενδείξεις σε ουλές και δυσχρωματοψίες του προσώπου, τις οποίες μπορεί να εξαφανίσει με μη χειρουργικό τρόπο.

Βλεφαροπλαστική, Θεοδώρα Τσιρούκη, Χειρουργός Οφθαλμίατρος